Vandaag, dinsdag 10 oktober, presenteerde VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het Regeerakkoord 2017 – 2021 in de overtuiging dat deze agenda Nederland verder brengt: “Vertrouwen in de toekomst”. Ze beseffen dat investeringen van miljarden euro’s pas betekenis krijgen wanneer miljoenen mensen er uiteindelijk de vruchten van plukken.

Wat betekent het regeerakkoord voor het onderwijs:

‘Goed onderwijs brengt het beste in mensen naar boven, voorkomt en verkleint achterstanden en helpt talenten zich optimaal te ontwikkelen. Goed onderwijs legt de basis voor een gezonde en succesvolle samenleving. We blijven daarom investeren in het verder verbeteren van ons onderwijs en onderzoek. En in de mensen die erin werken. We geven hen ruimte en verantwoordelijkheid. De voornaamste ambities van dit kabinet liggen in de bestrijding van kansenongelijkheid en de stimulering van talent,  goede docenten met een sterke positie, toponderzoek en krachtig beroepsonderwijs.’  (bron www.kabinetsformatie2017.nl)

Tot nu toe zorgde de ketenregeling ervoor dat vervangers aanvragen voor een korte periode weigeren. De 4e, of 7e keer inzet is een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. In de maanden januari, februari en maart 2017 en 2018 een uitzondering; de ketenregeling van de WWZ is niet van toepassing op tijdelijke contacten voor ziektevervanging van maximaal 14 dagen. De wet- en regelgeving maakt de inzet van vervangers complex en zeer beperkt in het primair onderwijs. In het regeerakkoord van vandaag, staan een aantal interessante stukken die meer flexibiliteit bieden:

 

  • In het primair onderwijs worden tijdelijke contracten voor invalskrachten in verband met vervanging wegens ziekte uitgezonderd van de ketenbepaling;

  • De periode waarna elkaar opeenvolgende tijdelijke contracten overgaan in een contract voor onbepaalde tijd, wordt verlengd van twee naar drie jaar.

  • Voor opvolgende contracten gaat de ‘teller op nul’ als tussen contracten een tussenpoos van zes maanden zit. Het uitgangspunt voor de tussenpoos blijft deze zes maanden. Er moet echter ruimte zijn om sectoraal af te wijken en de tussenpoos te verkorten als het werk daarom vraagt.

De uitzondering van de ketenregeling bij tijdelijke contracten in verband met vervanging wegens ziekte, geeft u veel meer ruimte. U kunt vervangers vaker inzetten en vervangers zullen ook korte periodes accepteren.

De juiste inrichting van wet- en regelgeving i.c.m. de juiste software voor o.a. de bewaking zorgt voor meer flexibiliteit. Een goed systeem kan voor een flinke besparing zorgen en zelf het tekort aan leerkrachten terugdringen; een vertaling van uw (vernieuwde) vervangingsbeleid naar keuzes.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw bestuur, neem geheel vrijblijvend contact op via: floris@clooser.nl of via onze contactpagina.

 

Aanvullende informatie: 

https://www.kabinetsformatie2017.nl/documenten/publicaties/2017/10/10/regeerakkoord-vertrouwen-in-de-toekomst

↓